Djeca, mladi i roditelji Karlovačke županije educirani o seksualnom nasilju i nasilju u obitelji

Zahvaljujući profesoricama, profesorima i stručnim suradnicama s područja Karlovačke županije su održane brojne radionice te predavanja za roditelje na temu prevencije seksualnog nasilja i nasilja u obitelji. Djelatnice/i odgojno – obrazovnih ustanova, njih sveukupno 17 je nakon održane edukacije u organizaciji Ženske sobe i Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina u veljači 2017. nastavilo s diseminacijom naučenog znanja i vještina, a sve u cilju rada na prevenciji seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima te nasilja u obitelji.

Kako bi se zadani cilj postigao, sudionice edukacije, inače djelatnice/i osnovnih, srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje su provele preko 30 preventivnih radionica za preko 480 djece i mladih te 17 predavanja za više od 150 roditelja i skrbnika.

Sve profesorice, profesori i stručne suradnice su iskazale veliko zadovoljstvo uključenjem u provedbu projekta „Suradnjom do promjena“ te dodatnim radom na vrlo važnoj temi za djecu i mlade. Iskazale/i su potrebu za kontinuiranom provedbom prevencijskih radionica i rada s roditeljima što će na osnovu naučenog modela nastaviti i u sljedećoj školskoj godini.

Radionice i predavanja su bila sastavni dio projekt „Suradnjom do promjena“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava i Gimnazija Bernardina Frankopana, Ogulin uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.