Održana edukacija “Suzbijanje nasilja u obitelji i seksualnog nasilja”

U organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava, a u partnerstvu s Tehničkom školom Sisak i Centrom za žene Adela, održana je dvodnevna edukacija 4. i 5.03.2016. u Donjoj Stubici namijenjena profesorima i profesoricama, stručnim suradnicima i suradnicama koji rade u osnovnim i srednjim školama na području Sisačko – moslavačke županije.

Tijekom dvodnevne edukacije sudionice i sudionici su imale/i prilike proširiti znanje o oblicima, rasprostranjenosti i posljedicama nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, zakonodavnom okviru navedene problematike, ulozi Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja i Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, njihove odrednice i obaveze za sva nadležna tijela i institucije.

Također, sudionice i sudionici edukacije upoznale/i su se s modelima provođenja prevencijskih radionica za mlade te su kroz rad u manjim grupama pripremale/i prevencijske radionice na temu nasilja u obitelji i seksualnog nasilja.

Predavačice i trenerice na dvodnevnoj edukaciji bile su dr. sc. Maja Mamula, psihologinja (Ženska soba), Branka Žigante Živković, sutkinja (Visoki prekršajni sud, predsjednica Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama) te Paula Zore, prof. povijesti i komparativne književnosti.

Edukacija je sastavni dio projekta “Budućnost bez nasilja!” kojeg financijski podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Tehničkom školom Sisak i Centrom za žene Adela, Sisak.