Poludnevni trening za partnerske organizacije projekta “Zajedno možemo više!”

U okviru zajedničkog projekta “Zajedno možemo više” održan je poludnevni treninga 27. svibnja, 2015. godine u Slavonskom Brodu.

Poludnevni trening za partnerske organizacije sastavni je dio projekta „Zajedno možemo više!“ koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.

Na poludnevnom treningu Udruga Brod – grupa za ženska ljudska prava prezentirala je rad Skloništa udruge Brod. Rad skloništa su prezentirale Savka Stanić i Marija Lolić. Danijela Ćurić, pravnica u organizaciji te Gordana Matanović, predsjednica udruge, prezentirale su rad Savjetovališta Udruge Brod.

Davorka Lalić Lukač i Matea Babić, članice Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, održale su prezentaciju naziva “Nasilja u obitelji”.

Poludnevni trening partnerskih organizacija bio je idealna prilika da Hrvatska udruga socijalnih radnika i Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za mlade saznaju više o radu Udruge Brod – grupe za ženska ljudska prava te Centra za žene Adela. Navedene organizacije do sada međusobno nisu imale prilike za podrobniji međusobni rad, tako da su se partnerske organizacije tijekom treninga saznale više o međusobnom načinu rada.

Sudionice treninga međusobno su problematizirale i nekoliko primjera iz svakodnevnog rada te se međusobno savjetovale o daljnjim postupcima i koracima.

Poludnevni trening za partnerske organizacije je održan u okviru projekta „Zajedno možemo više!“ koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.