Zatvaranje twinning projekta “Podrška ravnopravnosti spolova”

Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH je u suradnji s twinning partnerom – Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske u svibnju 2016. godine započeo provedbu Twinning projekta pod nazivom „Podrška ravnopravnosti spolova“. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru Prijelaznog instrumenta (Transition Facility) za Hrvatsku. Ukupna vrijednost projekta je 600.000,00 eura, od čega je nacionalno učešće 30.000,00 eura, a 570.000,00 eura se financira iz EU fondova. Provedba projekta trajala je 15 mjeseci.

Svečanost zatvaranja projekta održana je u srijedu 12. srpnja 2017. godine u dvorani Ban Zrinski, hotela Dubrovnik, Zagreb, a na istoj je sudjelovala i članica Ženske sobe, Kristina Mihaljević.

O tijeku projekta govorila je voditeljica projekta zemlje korisnice v.d. ravnateljice Vladinog ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin, stalna twinning savjetnica Hannele Varsa i viši savjetnik Instituta za zdravstvo i socijalnu skrb Finska Simo Mannila, a svečanosti je prisustvovao i veleposlanik Republike Finske u Hrvatskoj Timo Rajakangas.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta i postignuća u promicanju ravnopravnosti spolova te je stavljen naglasak na važnost podizanja svijesti javnosti o temi ravnopravnosti te na važnost uvođenja načela ravnopravnosti spolova u javne politike.