Vijesti

19. godišnja konferencija hrvatskih psihologa/inja u Osijeku

U Osijeku je od 12. do 15.10.2011. održana 19. godišnja konferencija Hrvatskih psihologa/inja. Članice/ovi Ženske sobe već su standardno vrlo aktivni na ovim godišnjim konferencijama, a svoje djelovanje ostvaruju kroz Sekciju za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda, čija je pročelnica mr. sc. Maja Mamula.

Ove godine organizirana je radionica i simpozij.

Radionica na temu „Pitaj seksualnog terapeuta/ terapeutkinju“ održana je 13.10., a vodili su je Maja Mamula i Goran Arbanas. Usprkos ranom jutarnjem terminu i promijenjenom rasporedu, na radionici je sudjelovalo 47 psihologa/inja.

Simpozij Sekcije pod nazivom „Različiti pristupi – slični ciljevi“ održan je 15.10, a u publici nam je bilo više od 50 psihologa/inja. Uključivao je 8 izlaganja, od čega su članovi/ice Ženske sobe imale/i slijedeća:

  • Seksualno funkcioniranje kod osoba sa psorijazom (Arbanas, G., Mamula, M., Cvitanović, H.)
  • Seksualne disfunkcije kod različitih kategorija duševnih poremećaja (Ivezić, E., Arbanas, G., Maroević, S., Mužinić, L.)
  • Rizično seksualno ponašanje mladih (Šamanović, I.)
  • Ogledalce moje, najljepši na svijetu tko je – fizički izgled i rodne razlike (Mamula, M., Arbanas, G., Mehić, N., Bistrović, I.)