Vijesti

21. godišnja konferencija hrvatskih psihologa/inja u Zagrebu

U Zagrebu je od 6. do 9. studenog 2013. održana 21. godišnja konferencija hrvatskih psihologa/inja. Koordinatorica Ženske sobe dr. sc. Maja Mamula, koja je i pročelnica Sekcije za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda, bila je članica programskog odbora konferencije i organizirala je simpozij i su-organizirala okrugli stol iz područja rada Ženske sobe.

07.11.2013. održan je simpozij Sekcije za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda
Rod i tržište rada, koji je vodila Maja Mamula. Simozij je uključivao niz izlaganja koja su propitivala diskriminaciju prema ženama i ulogu tradicionalnih vrijednosti u odnosu prema ženama lidericama, pitanje trudnica i majki na tržištu rada, problem seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu, kao i pitanje specifičnih, vulnerabilnih grupa. Na simpoziju je sudjelovalo više od 70 psihologa/inja.

  • Jasminka Jelčić, Maja Kolega: Vođenje i ženski način – specifičnosti, stavovi, predrasude i perspektive
  • Jasna Belamarić, Branka Mrzić Jagatić: Diskriminacija trudnica i majki na tržištu rada
  • Maja Mamula: Seksualno uznemiravanje na radnom mjestu
  • Iva Žegura, Noah Pintarić: Rodno različiti i tržište rada
  • Ivana Jurišić, Željka Barić, Ivana Dijanić Plašć: Zapošljavanje žena žrtava obiteljskog nasilja
  • Margareta Jelić, Iva Bubalo, Ana Mikolić, Lara Radoš: Očekivanje rodne diskriminacije u razvoju profesionalne karijere studenata i studentica završnih godina studija
  • Željka Kamenov, Aleksandra Huić, Margareta Jelić, Dean Ajduković, Branka Galić, Branislava Baranović,

07.11.2013. održan je i okrugli stol Sekcije za psihologiju seksualnosti i psihologiju roda i Sekcije za kliničku i zdravstvenu psihologiju Žene na tržištu rada. Glavna gošća okruglog stola bila je saborska zastupnica i psihologinja Gordana Sobol, koja je podijelila s nama svoja bogata znanja i iskustva na ovom području.

IMAG0492