Vijesti

9. Međunarodna konferencija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, ERFCON2017

U razdoblju od  dana 17. do 19. svibnja 2017. godine Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Pedagoškim fakultetom Univerze v Ljubljani te Department of Kinesiology, Recreation and Sports, Indiana State University organizirao je 9. Međunarodnu konferenciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu ERFCON2017. Konferencija se održala u Kongresnom centru FORUM Zagreb.

Edukacijsko- rehabilitacijski fakultet u Zagrebu je vodeća Hrvatska znanstvena i visokoobrazovna ustanova na području edukacijske-rehabilitacijske, socijalne pedagogije i logopedije.

Međunarodni znanstveni skup bio je obogaćen i raznim pred konferencijskim i post konferencijskim događanjima, s jedinstvenim ciljem razmjene i povezivanja znanja koja će pridonijeti boljoj kvaliteti života djece, mladih i odraslih s teškoćama u razvoju i socijalnoj integraciji. Konferencija je okupila stručnjakinje i stručnjake iz velikoga broja stručnih područja koji imaju interes za interdisciplinarna istraživanja.

Dvije članice Ženske sobe, Maja Vukmanić Rajter i Kristina Mihaljević, socijalne pedagoginje, sudjelovale su na navedenoj konferenciji te na pred konferenciji „Mindfulness – Reasearch and Practice“. Na istoj su dobile mnoga relevantna saznanja o primjerima dobre svjetske prakse i aktualnim istraživanjima na različitim područjima rada s djecom, posebno na području seksualnog nasilja putem Interneta. Po završetku pred konferencije i konferencije, svim sudionicama i sudionicima su uručene potvrde o sudjelovanju.

ERFCON 2017 je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.