Vijesti

abcDA! RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA – Edukacija o ravnopravnosti spolova

Ženska soba – Centar za seksualna prava organizirala je 22. 11. 2008. godine u Zagrebu, prirodoslovnoj školi V. Prelog cjelodnevni trening o spolnoj/rodnoj ravnopravnosti za stručne suradnike/ce i profesore/ice zagrebačkih srednjih i osnovnih škola.

Trening je sastavni dio projekta abcDA! ravnopravnosti spolova koji provodi Ženska soba u suradnji sa Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, a čiji je dugoročni cilj osvještavanje mladih osoba srednjoškolske dobi s područja Grada Zagreba o ravnopravnosti spolova.

Trening su vodile Maja Mamula, Željka Jelavić i Ivana Dijanić Plašć, a u okviru treninga sudionice su dobile i priručnik „ABCda ravnopravnosti spolova“, prvi takve tematike u Hrvatskoj, namijenjen stručnim suradnicima/cama i profesorima/icama. U priručniku se na 50-tak stranica definiraju i objašnjavaju osnovni pojmovi vezani uz spolnu/rodnu ravnopravnost jednostavnim i zanimljivim načinom i jezikom. Osim toga, u njemu se nalazi i 5 u potpunosti razvijenih radionica u trajanju od 45 minuta primjerenih srednjoškolskom uzrastu.