Vijesti

Ciklus radionica razvoja specifičnih kompetencija traženih na tržištu rada

Ženska soba – Centar za seksualna prava je u suradnji s Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja – DUGA Zagreb organizirala ciklus radionica razvoja specifičnih kompetencija traženih na tržištu rada. Ciklus radionica je održan 1. listopada 2019. godine za žene smještene u Domu „DUGA“ Zagreb.

Polaznice radionica su imale mogućnosti kroz predavanja, vježbe i praktični rad naučiti o komunikacijskim vještinama i prezentacijskim vještinama potrebni za pronalazak posla, kako uspješno provesti intervju za posao, napisati vlastiti životopis te motivacijsko pismo. U završnom dijelu radionica, polaznice su sa predavačicama vježbale i naučile različite tehnike nošenja sa stresom kako bi prevladale strah koji se javlja prilikom razgovora za posao, ali i različite strahove i stres s kojim se susreću u svakodnevnom životu.

Ciklus radionica su vodile Senka Sekulić Rebić (psihologinja i voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja) i Josipa Tukara Komljenović (sociologinja).

Ciklus radionica sastavni je dio programa „Edukacijom i osnaživanjem – korak bliže zaposlenju“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod, Centrom za socijalnu skrb Požega, Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja – Duga. Program se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.