Vijesti

Dani otvorenih vrata u Ženskoj sobi

Ženska soba – Centar za seksualna prava i ove je godine sudjelovala u obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske te je svoja vrata za sve zainteresirane građanke i građane otvorila 28. i 29. svibnja.

Posjetile/i su nas građanke i građani koje/i su upoznati/e s radom Ženske sobe kroz predstavljanje do sad provedenih edukacija za razne organizacije civilnog društva i državne institucije, učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, kroz predstavljanje provedenih znanstvenih istraživanja i izdanim izdavaštvom Ženske sobe te upoznavanje s razvojem javnih politika protiv seksualnog nasilja ostvareno kroz lobiranje, umrežavanje i javni rad. Posjetiteljima i posjetiteljicama je posebno predstavljen rad Centra za žrtve seksualnog nasilja u okviru rada Ženske sobe te web stranica “Sigurno mjesto”, a predstavljeni su i drugi do sada provedeni projekti i programi, jednako kao i tekuće aktivnosti, ostvarena postignuća na području prevencije nasilja nad ženama. Također, svim zainteresiranima je ukratko predstavljen program i rad s volonterima i volonterkama Ženske sobe.

Zahvaljujemo se svim posjetiteljicama i posjetiteljima koje/i su posjetile/i Žensku sobu – Centar za seksualna prava prilikom obilježavanja ovogodišnjih Dana otvorenih vrata.

IMAG0093