Vijesti

Daruvarski roditelji i šira javnost upoznata s problematikom seksualnog nasilja i elektorničkog seksualnog nasilja

Dana 26. listopada 2017. godine u prostoru Pučke knjižnice i čitaonice u Daruvaru je članica Ženske sobe, Josipa Tukara Komljenović održala javno predavanje naziva „Seksualno nasilje i elektroničko seksualno nasilje“. Javno predavanje je uvodno otvorila pedagoginja Davorka Šorak ispred Ekonomske i turističke škole Daruvar.

Cilj javnog predavanja je bilo informiranje roditelja, ali i šire zainteresirane javnosti o pojavnim oblicima seksualnog nasilja, elektroničkog i  elektroničkog  seksualnog  nasilja, posljedicama    koje nasilje ostavlja te mogućnostima zaštite, pomoći i podrške djeci i mladima koji doživljavaju nasilje.

Dan ranije, odnosno 25. listopada 2017. godine u centru Grada Daruvara je održana i javna akcija naziva „Sherajmo odgovorno“. Javnu akciju su održali učenici i učenice Ekonomske i turističke škole Daruvar uz mentorstvo pedagoginje Davorke Šorak.

Javna akcija je bila vrlo interaktivna i uspješna te su velik broj građana, građanki te gradonačelnik grada prisustvovali događanju.

Javno predavanje i javna akcija sastavni su dio projekta #sherajmoodgovorno koji je financijski podržanim od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.