Vijesti

(Dr)Onaj petak u mjesecu: Kutak ravnopravnosti

U organizaciji DrONe – udruge za društveni razvoj i neformalno obrazovanje te u suradnji sa Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava, održan je webinar u petak, 19. ožujka 2021. godine.

Webinar je sastavni dio rada organizacije DrONe, odnosno aktivnosti naziva (Dr)Onaj petak u mjesecu, pri čemu je prošlotjedni petak bio posvećen projektu „Kutak ravnopravnosti“ kojeg je Ženska soba provodila u partnerstvu s organizacijama Skribonauti i Centrom za razvoj mladih tijekom 2020./2021. godine.

Voditeljica događanja je bila Branimira Penić iz organizacije DrONe, dok su ispred Ženske sobe kratka izlaganja održale Josipa Tukara Komljenović te volonterke, Silvia Fabijanić i Petra Tudić, koje su sudjelovale u provedbi projekta „Kutak ravnopravnosti“.

Tukara Komljenović je nakon predstavljanja Ženske sobe govorila o rodnoj ravnopravnosti i rodno uvjetovanom nasilju te je predstavila projekt „Kutak ravnopravnosti“, dok su Silvia Fabijanić i Petra Tudić govorile o svom iskustvo sudjelovanja u projektu. Volonterke su nakon odslušane serije edukacija i predavanja, iz perspektive mladih žena, pisale tekstove o problematici rodne (ne)ravnopravnosti i rodno uvjetovanog nasilja koje su i predstavile na održanom webinaru.

Ovim putem se zahvaljujemo organizaciji DrONe na organizaciji i pozivu za sudjelovanje na webinaru te volonterkama koje su još jednom odvojile svoje vrijeme i predstavile naučena znanja i vještine!