Vijesti

Drugi tematski sastanak za Županijske timove

Ženska soba i Udruga za zaštitu obitelji Rijeka U.Z.O.R. organizirale su Drugi tematski sastanak za članice i članove Županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji 14. rujna 2021. godine.

Drugi u nizu tematski sastanak „Izazovi u radu s planovi za budućnost“ za članice i članove Županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održan je online putem 14. rujna 2021. godine. Sastankom je facilitirala Anamaria Drožđan-Krnjačec, članica Ženske sobe i zamjenica članice Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Na Drugom tematskom sastanku su sudjelovale članice i članovi iz 20 Županijskih timova.

Cilj sastanka je bio nastavak rada na umrežavanju svih članica i članova Županijskih timova te unapređenja zajedničkog rada u okviru timova. Na Drugom tematskom sastanku su prezentirane „Preporuke za unaprjeđenje rada Županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“ koje su nadopunjene dodatnim komentarima prisutnih osoba.

Tematski sastanak je sastavni dio projekta “Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom” kojeg Ženska soba – Centar za seksualna prava provodi u partnerstvu s Udrugom za zaštitu obitelji Rijeka – U.Z.O.R uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.