Vijesti

Dvodnevni trening za volontere i volonterke „Sigurni od nasilja!“

Dana 14. i 15. ožujka održat će se dvodnevni trening „Sigurni od nasilja!“, namijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba – Centar za seksualna prava, a koji će se održati u prostoru Ženske sobe (Zagreb).

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, ravnopravnosti spolova, doprinosa civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena te metode rada s mladima.

Trening će voditi Josipa Tukara (sociologinja) i Matea Popov (psihologinja) te predavačice Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije) i Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena.

Obveze sudionica/ka treninga je održati minimalno 2 radionice za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama na temu prevencije seksualnog nasilja s naglaskom na seksualno uznemiravanje, a sve s ciljem kako bi se prevencija navedene problematike širila među mladima.

Trening je sastavni dio projekta „Sigurni od nasilja“ kojeg financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Dječjim domom SOS – Dječje selo Ladimirevci i Ekonomskom i turističkom školom Daruvar.