Vijesti

Edukacija za koordinatorice za žrtve nasilja u obitelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Edukacija naziva „Jačanje kapaciteta koordinatorica za žrtve nasilja u obitelji u područnim službama i uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje“ održana je 23. veljače 2022. putem ZOOM komunikacijske platforme.

Edukaciju je organizirala Ženska soba u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Središnjim uredom u Zagrebu, a na istoj su sudjelovale koordinatorice iz područnih službi i područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na edukaciji su predavale članica Ženske sobe, Marijana Senjak, psihologinja i psihoterapeutkinja, Paula Bogović, psihologinja organizacije UZOR te dr. sc. Željka Barić, socijalna radnica i ravnateljica Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga“ Zagreb.

Teme edukacije su bile usmjerene na utjecaj traume na žene koje su preživjele nasilje u obitelji, specifičnosti u radu sa ženama koje su preživjele nasilje i u obitelji, s naglaskom na žene iz posebno ranjivih skupina (žene s invaliditetom, žene Romkinje, žene pripadnice LGBTIQ zajednice) te iskustva iz rada skloništa u zapošljavanju žena žrtava nasilja u obitelji i suradnja s HZZ-om.

Edukacija je sastavni dio programa „Edukacija, osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućnost“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Požega. Program se provodu uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.