Vijesti

Edukacija za koordinatorice za žrtve nasilja u obitelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Edukacija naziva „Jačanje kapaciteta koordinatorica za žrtve nasilja u obitelji u područnim službama i područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje“ održana je 23. veljače 2021. putem ZOM komunikacijske platforme.

Edukaciju je organizirala Ženska soba u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Središnjim uredom u Zagrebu, a na istoj su sudjelovale koordinatorice iz područnih službi i područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na edukaciji su predavale članice Ženske sobe, dr. sc. Maja Mamula, psihologinja, Marijana Senjak, psihologinja i psihoterapeutkinja te Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur. Jedna od predavačica  je bila i mr. sc. Željka Barić, socijalna radnica i ravnateljica Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga“ Zagreb.

Teme edukacije su bile usmjerene na usvajanje znanja o problematici nasilja u obitelji i seksualnog nasilja (osnovni pojmovi, definicije, vrste nasilja), indikatorima i posljedicama nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, utjecaju psihološke traume na žrtve nasilja, zakonodavnoj regulativi zaštite žrtava nasilja u obitelji i seksualnog nasilja te o direktnom radu sa žrtvama nasilja u obitelji u skloništu i njihovoj reintegraciji na tržište rada.

Edukacija je sastavni dio programa „Edukacija, osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućnost“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Požega. Program se provodu uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

sdr