Vijesti

EUROPSKI DAN ŽRTAVA KAZNENIH DJELA

Dana 22. veljače svake godine obilježava se Europski dan žrtava kaznenih djela.

Žrtve kaznenih djela trebaju sustavnu, besplatnu i povjerljivu pomoć i podršku. S tim razlogom u Hrvatskoj od 2018. godine djeluje Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. U sklopu Mreže djeluje 11 organizacija civilnog društva, koje pružaju pomoć i podršku žrtvama i svjedocima/kinjama  svih kaznenih djela. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave.

Od 2018. godine do danas više od 3340 žrtava kaznenih djela dobilo je podršku kroz više od 28160 različitih usluga u okviru rada Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke/inje kaznenih djela. U 2022. godini došlo do porasta broja korisnika/ca za 47% u odnosu na 2021. godinu, a broja pruženih usluga za 37%.

Pružanje svih usluga u okviru rada „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” u potpunosti je besplatno za sve korisnike/ce koji/e nam se obrate za pomoć i podršku.

Za pomoć i podršku možete se obratiti telefonskim putem, e-mailom ili osobno u prostorijama organizacija. Svi kontakti, informacije i materijali dostupni su na web stranici Mreže: https://mrezapodrskeisuradnje.com/hr/ .