Vijesti

Feministička ljetna škola u Gruziji

Maja Mamula (Ženska soba) i Željka Jelavić (Centar za ženske studije) su na poziv Women’s Political Resource Center-a iz Tbilisija sudjelovale na prvoj feminističkoj ljetnoj školi u Gruziji. Škola je nastala po uzoru na našu domaću Feminističku ljetnu školu (FLJUŠ), koja je održana 5 puta za članice Ženske mreže Hrvatske.

Gruzijska feministička ljetna škola održana je u Kobuletiju, gradiću na Crnom moru, od 25.06. do 03.07.2008. godine. Sudjelovalo je 25 predstavnica ženskih nevladinih organizacija i političkih stranaka. Teme su bile raznolike: od uvoda u feminizam, sestrinstva i solidarnosti, koncepta ženskih ljudskih prava, do nasilja protiv žena i seksualnih prava.

I trenerice i sudionice su izuzetno zadovoljne održanim treningom, kvalitetom predavanja i radionica, kao i diskusija i razmjene iskustava.

Kvinna till Kvinna iz Švedske je omogućila održavanje ove feminističke škole, ne samo direktnom financijskom podrškom, nego i umrežavanjem feministkinja i aktivistkinja iz različitih zemalja.