Vijesti

Gostovanje na Filmskim večerima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

Paula Zore, članica Ženske sobe, gostovala je na filmskoj večeri na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 3. prosinca, 2014. godine kao gošća moderatorica. Filmske večeri jednom mjesečno organizira studentska udruga CroMSIC.

Studentska udruga je povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama odlučila prikazati britanski film “Murdered by My Boyfriend”. Radilo se o filmu snimljenom po istinitom događaju u kojem protagonistica trpi fizičko nasilje od strane njenog partnera opravdavajući opstanak njihove veze kao dobrobit njihovog djeteta koje je slučajno začeto, te ju ista ljubav vodi prema fatalnom završetku.

S ciljem približavanja problematike nasilja nad ženama budućim liječnicima/ama koji će se s istim susretati u praksi, želja je bila osvijestiti i upoznati studente/ice s navedenom kompleksnom problematikom te pružiti uvid u trenutnu Hrvatsku situaciju.

Po završetku projekcije, Paula Zore i prof. dr. sc. Rudolf Gregurek su komentirali film, njegovu tematiku i predstavili rad svojih organizacija.