Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba predstavljen projekt „Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja“

Dana 22. kolovoza 2016. godine održan je sastanak s predstavnicom Grada Zagreb, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Na sastanku su sudjelovale članice Ženske sobe, Anamaria Drožđan-Kranjčec i Paula Zore te predstavnica Grada Zagreba, Zorana Uzelac Bošnjak, voditeljica Odsjeka za socijalnu zaštitu i planiranje.

Anamaria Drožđan-Kranjčec je na početku sastanka predstavila projekt, njegove ciljeve, očekivane rezultata te glavne grupa aktivnosti. Istaknula je donatora projekta te partnerske organizacije na projektu.

Maja Vukmanić Rajter potom je nastavila s predstavljanjem rada Ženske sobe te Centra za žrtve seksualnog nasilja. Prezentirala je i postignute rezultate, kao što su provedba edukacije za volontere i volonterke o seksualnom nasilju te “Specijaliziranu edukaciju o seksualnom nasilju”. Istaknula je kako su prva dva modula edukacije već održana na području Zagreba i Zagrebačke županije te Slavonskog Broda, dok će posljednja dva modula biti provedena početkom 2017. godine.

Gđa. Uzelac Bošnjak iskazala je želju za daljnjim informacijama o napretku projekta te naglasila zadovoljstvo suradnjom sa Ženskom sobom i istu navela kao primjer uspješnog djelovanja jedinice lokalne samouprave i organizacije civilnog društva.

 Sastanak je održan u okviru projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja”. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava uz dvije partnerske organizacije: Udrugu Brod – grupu za ženska ljudska prava te Grad Slavonski Brod. Projekt je financijski podržan od Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu IPA 2012 Building Capacities of CSOs for Ensuring Effective Implementation of the EU Standards in the Enforcement of Human Rights.