Vijesti

Informacije o kampanji za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole

Organizacije civilnog društva, okupljene u GOOD inicijativu, već nekoliko godina provode kampanju za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole. Tijekom ove godine, GOOD inicijativa je, uz potporu Mreže fondacija Otvoreno društvo, odlučila pokrenuti javnu kampanju za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole pod nazivom „NAUČIMO BITI VELIKI“.

Cilj kampanje je informirati o građanskom odgoju i obrazovanju te potaknuti odgovorno uključivanje svih ključnih aktera (učitelja i nastavnika, učenika i roditelja) u javnu raspravu kako bi u škole sustavno bio uveden kvalitetan Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja.

Javna kampanja osmišljena je na temelju podataka dobivenih iz dvaju velikih istraživanja provedenih tijekom 2015. godine, a koji su ispitivali stavove građana o njihovim pravima i sudjelovanju u političkom odlučivanju (rezultati dostupni ovdje), a drugo se bavilo ispitivanjem srednjoškolaca – maturanata srednjih škola o građanskim kompetencijama.

Kroz javnu kampanju, planira se provedba sljedećih aktivnosti:

  1. promotivni video spotovi koji će se emitirati na televizijskim postajama, ali će biti i objavljeni na društvenim mrežama – šest spotova bave se sa šest ključnih dimenzija građanskog odgoja i obrazovanja (društvena, ljudsko-pravna, politička, gospodarska, ekološka i interkulturalna) – spotovi su dostupni na Youtube kanalu GOOD inicijative:
  2. radio jingle-ovi „Naučimo biti veliki“

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B_EwVfG1xQEHZmxjMjJrWHN4T3M

  1. stranice www.naucimobitiveliki.goo.hr na kojoj će biti dostupne detaljne informacije o kampanji, načinima uključivanja u kampanju, kao i detaljno opisanih šest dimenzija koje građanski odgoj i obrazovanje obuhvaćaju.
  2. aktivno sudjelovanje ii objavljivanje informacija na Facebook stranici Građanski odgoj i obrazovanje.

Uključite se aktivno u kampanju, podijelite video spotove i radio jingleove s prijateljima i suradnicima te lokalnim medijima, javite im o stranici kampanje i pratite nas na Facebooku! Pomozite nam da svi zajedno na kvalitetan i sustavan način uvedemo građanski odgoj i obrazovanje u škole!

#naucimobitiveliki