Vijesti

Izložba fotografije “Dok nas smrt ne rastavi”

Pobjednička fotografija fotografskog natječaja “1 od 3” žene, naziva “Dok nas smrt ne rastavi” autorice Andree Štefić službeno je izložena u Poglavarstvu Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka globalne kampanje “16 dana aktivizma”.Fotografija će biti izložena uz izložbu “Ljubav nije nasilje” autorice Anje Kukor koja je pak nastala u suradnju s Domom za djecu i žrtve nasilja u obitelji “DUGA – Zagreb”.

Fotografija “Dok nas smrt ne rastavi” nastala je u okviru fotografskog natječaja “1 od 3” žene te je pobijedila glasanjem zainteresiranih osoba na istoimenoj javnoj akciji, održanoj u organizaciji Ženske sobe 24. studenog 2019. godine na trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu.

Izložbu “Ljubav nije nasilje” i fotografiju Andree Štefić može se pogledati od ponedjeljka 25. do petka 29. studenog u auli Poglavarstva Grada Zagreba.

Fotografski natječaj i javna akcija sastavni su dio kampanje „1 od 3” koja je financirana od strane Grada Zagreba, Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava. Nositeljica kampanje je Ženska soba – Centar za seksualna prava. Partnerska organizacija je Dom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb“.