Vijesti

Javna akcija povodom promocije rada „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“

Zadovoljstvo nam je pozvati sve zainteresirane osobe na održavanje javne akcije u svrhu promocije rada programa „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Javna akcija će se održati u četvrtak, 28. listopada 2021. godine na trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu s početkom u 11:00 sati do 13:00 sati.

Cilj javne akcije je upoznati građane/ke s mogućnostima pomoći i podrške diljem Republike Hrvatske i dostupnim uslugama žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela.

Svrha promocije javne akcije je i upoznavanje šire javnosti o važnosti i ulozi podrške od strane stručnih osoba iz 11 članica organizacija civilnoga društva „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koje nastoje pomoći žrtvama da lakše prođu kroz traumatično iskustvo, s čime se ujedno želi spriječiti njihova nova viktimizacija.

Javna akcija je sastavni dio programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koji je kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja sveobuhvatne, dostupne i teritorijalno rasprostranjene pomoći i podrške žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela.

Program se provodi u trajanju od tri godine na području 13 županija, a financijski je podržan od strane Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.

Pozivamo Vas da nam se pridružite održavanju javne akcije!