Vijesti

Javna akcija Ženske sobe povodom Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama Ženska soba – Centar za seksualna prava organizira javnu akciju 22. studenoga, 2014. godine na lokaciji križanja Bogovićeve i Gajeve ulice u Zagrebu s početkom u 11.00h do 12.30h.

Cilj javne akcije je obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama te utjecati na brojne predrasude kojima je područje nasilja nad ženama obavijeno te osim osvještavanja javnosti o problematici nasilja nad ženama, osigurati dostupnost informacija o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju takav oblik nasilja.

Na javnoj akciji će se na postavljenim štandovima dijeliti informativni materijali (leci, brošure, priručnici), a građanke i građani će imati priliku čuti i jingl na temu nasilja nad ženama. Očekuje se i dolazak javnosti poznatih osoba kao što su igrači rukometnog kluba „PPD Zagreb“, glumica Anja Šovagović, pjevač Luka Nižetić, članovi benda Adastra i Jerko Marić, pjevač Davorin Bogović te pjevačica Maja Vučić koji/e će na taj način iskazati podršku ženama žrtvama nasilja.

Javna akcija je sastavni dio kampanje „Iskoristi pravo na život bez nasilja!“ koju financijski podržavaju Ured gradonačelnika Grada Zagreba i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a provodi se u okviru projekta „Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena!“ u suradnji s 4 partnerske organizacije: Centar za žene Adela (Sisak), Udruga Brod – Grupa za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Udruga žena „HERA“ (Križevci) i SOS telefon – Grad Rijeka.

Sve zainteresirane osobe su pozvane pridružiti i podržati borbu protiv nasilja nad ženama!