Vijesti

Javno predavanje za roditelje u Gradskoj knjižnici Travno

U organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava i Prve gimnazije Zagreb održano je javno predavanje namijenjeno roditeljima i široj javnosti  dana 31. listopada 2017. godine u prostoru Knjižnice Grada Zagreba, Travno, Novi Zagreb.

Predavanje je uvodno otvorila prof. Marina Vitković ispred Prve gimnazije dok je Josipa Tukara Komljenović, ispred Ženske sobe sudionike i sudionice pobliže upoznala s problematikom seksualnog nasilja, elektroničkog nasilja i elektroničkog seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima.

Nakon javnog predavanja je održana kratka rasprava s pitanjima iz publike. Svi sudionici i sudionice predavanja su imale priliku ponijeti sa sobom brošuru „#REAGIRAJ Elektroničko seksualno nasilje“ u kojoj se može više saznati o problematici s javnog predavanja.

Javno predavanje je sastavni dio projekta #sherajmoodgovorno koji je financijski podržan od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt provode Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu sa Srednjom školom Novska, Ekonomskom i turističkom školom Daruvar te Prvom gimnazijom Zagreb.