Vijesti

Kampanja „Svom snagom protiv nasilja nad ženama“ i odlična suradnja s Hrvatskim ragbijaškim savezom

Prije reprezentativnog ciklusa u kojem Hrvatska ulazi u novu sezonu Europskog kupa nacija, hrvatski reprezentativci odigrali su sada već tradicionalni susret protiv jake ekipe Sveučilišta Oxford.

Hrvatska ragbijaška reprezentacija ovim je putem još jednom podržala rad naše organizacije te su zajedno a prijateljima iz OURFC Blues uključila u kampanju protiv nasilja nad ženama.

Utakmica Hrvatska vs. Oxford UFC se održala 22. listopada 2016. s početkom u 18 sati na stadionu Stjepan Spajić (Siget, Novi Zagreb), i unatoč dobrim prilikama i odlično odigranom drugom poluvremenu , Oxford je ipak bio bolji i uigraniji te pobijedio 7:45. U sklopu utakmice održan je i dječji ragbi festival te su svi sudionici na poluvremenu utakmice izašli na teren i pred punim tribinama stadiona Stjepan Spajić pokazali naučene ragbi poteze.

Cilj kampanje „Svom snagom protiv nasilja nad ženama“ je senzibilizacija šire javnosti o problematici nasilja nad ženama i rodnoj neravnopravnosti. Na ragbi utakmici  su se na postavljenim štandovima dijelili informativni materijali (leci, brošure, priručnici), a građani i građanke su imali priliku pobliže se upoznati s radom savjetovališta, Centra za žrtve seksualnog nasilja, koje djeluje u okviru Ženske sobe.

Cijelo događanje podržale su i volonterke Ženske sobe kojima se zahvaljujemo te predstavnice Grada Zagreba.

Ragbi utakmica se organizirala u okviru projekta „Suzbijanje nasilja nad ženama i rodne neravnopravnosti“, kojeg Ženska soba provodi tijekom 2016. godine uz financijsku podršku Grada Zagreba, Ureda gradonačelnika, Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva.

02