Vijesti

Konferencija o dobrim praksama održana u Albaniji

U organizaciji Kvinna till Kvinna Fondacije održana je konferencija o dobrim praksama u Draču, Albanija, od 24. do 27. lipnja, 2014. godine. Osnovni cilj konferencije bio je pružiti prostor partnerskim organizacijama Kvinna til Kvinna Fondacije za razmjenu iskustava i dobrih praksi, kao i njihovo umrežavanje.

Preko 60-ak sudionika i sudionica iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Švedske te iz mnogih drugih zemalja, imalo je priliku sudjelovati na mnogim interesantnim radionicama, međusobno podijeliti najbolje prakse i iskustva. Neke od radionica su bile isključivo bazirane na ideju dijeljenja dobrih praksi, dok su druge bile u formi tradicionalnih seminara tijekom kojih su se obradile određene teme. Neke od tema bile su rad na suzbijanju nasilja nad ženama na državnoj i lokalnoj razini, rad sa ženama političarkama – iskustva iz regije, EU zagovaranje – dobar savjet i praktični primjeri, te mnoge druge.

Iz Ženske sobe – Centra za seksualna prava, kao partnerske organizacije Kvinna till Kvinne, na konferenciji je sudjelovala Paula Zore, voditeljica edukacijskih programa.

Kvinna till Kvinna Good Practice Conference in Durres Albania 24-27 June 2014 (1024x682)