Vijesti

Lipanjski partnerski sastanak Mreže podrške i suradnje

Redovni mjesečni partnerski sastanak na programu „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“. održan je u organizaciji Ženske sobe 28. lipnja 2021. godine

Na sastanku Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela sudjelovalo je 17 predstavnika/ca a održan je online putem aplikacije ZOOM. Kako je riječ o posljednjem sastanku prije polugodišnjeg izvješćivanja, naglaska je bio na rekapitulaciji prvog polugodišta te nadolazećem izvještajnom roku.

Redovni mjesečni partnerski sastanak je dio programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ koji je kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja sveobuhvatne, dostupne i teritorijalno rasprostranjene pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Program se provodi u trajanju od tri godine, a financijski je podržan od strane Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.