Vijesti

Maji Mamuli uručena nagrada Zagrepčanka godine

Na sam Međunarodni dan Žena, 8. ožujka je u Staroj gradskoj vijećnici Maji Mamuli uručena nagrada Zagrepčanka godine. O radu i zaslugama Maje Mamule govorili su predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. U zahvali na nagradi, Maja Mamula je istaknula kako ta nagrada nije dragocjena samo njoj nego i cijelom timu Ženske sobe koji rade na suzbijanju seksualnog nasilja i pružanju pomoći žrtvama. Dodala je kako je ova nagrada ujedno i nagrada svima koji rade na afirmaciji i zaštiti ženskih ljudskih prava.

Program dodjele nagrade vodila je glumica Zrinka Cvitešić koja je na početku ceremonije pročitala pjesmu Eve Ensler, Moja kratka suknja, a kraj programa je uveličala njena kolegica Jasna Bilušić izvodeći nekoliko pjesama uz pratnju glasovira i kontrabasa.

Dodjeli nagrade su osim članova Gradske skupštine prisustvovale/i predstavnice/i Grada Zagreba,  Vlade i Ureda predsjednika Republike Hrvatske, organizacija civilnog društva, te dosadašnje dobitnice ove nagrade i brojni prijatelji i prijateljice.