Vijesti

Mala škola ljudskih prava “Položaj i ravnopravnost spolova”

U organizaciji Europske udruge studenata prava (ELSA) 15. Mala škola ljudskih prava održat će se u Zagrebu od 23. do 27. veljače, 2015. godine za studente i studentice prava. Ovogodišnja tema je “Položaj i ravnopravnost spolova” kojom će se pokriti problematika od definiranja ravnopravnosti spolova, preko položaja žena tijekom povijesti i pravo na izbor do spolnog nasilja te ravnopravnosti spolova i medija.

Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe će kao gošća predavačica sudjelovati na Maloj školi ljudskih prava u okviru dijela “Spolno nasilje”, odnosno na tribini naziva “Spolno orijentirani zločini” 25. veljače, 2015.

Ostali/e predavači i predavačice su Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Rada Borić, izvršna direktorica Centra za ženske studije, Nataša Bijelić, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Dubravka Šimunović, stalna predstavnica i veleposlanica RH pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama u Beču, Ivana Radačić, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar te mnogi/e drugi.