IPA, Vijesti

Minimalni standardi kvalitete rada u skloništima i savjetovalištima za žene žrtve nasilja

Ženska soba organizirala je u Daruvaru, u Hotelu Termal od 15. do 17. studenog 2012. godine, trodnevni trening “Minimalni standardi kvalitete rada u skloništima i savjetovalištima za žene žrtve nasilja”. Trening je sastavni dio projekta Ženske sobe „Sigurno mjesto“ koji financijski podržavaju Europska unija i  Ured za udruge Vlade RH (National Programme for Croatia under the IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2009). Projekt se odvija u suradnji sa 3 partnerske organizacije: Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin (Pakrac), Centar za žene Adela (Sisak) i SOS telefon – poziv u pomoć (Virovitica).

Gošće predavačice bile su Lepa Mlađenović, dugogodišnja feministička aktivistkinja s iznimnim iskustvom u direktnom radu sa ženama koje su preživjele nasilje (Beograd) i Maria Rösslhumer, izvršna direktorica WAVE-a (Europska mreže protiv nasilja nad ženama) i direktorica Mreže autonomnih austrijskih ženskih skloništa. Trening su facilitirale Maja Mamula i Maja Vukmanić iz Ženske sobe.

Glavna tema treninga bila je utvrđivanje standarda kvalitete i važnosti njihovog implementiranja u radu sa ženama žrtvama nasilja, jačanje međusobnog povezivanja srodnih organizacija koje rade sa ženama žrtvama nasilja te stvaranje neformalne mreže takvih organizacija koje prihvaćaju minimalne standarde u svom radu.

Sudionice/i ovog treninga će za godinu i šest mjeseci imati priliku na follow up treningu podijeliti svoja iskustva i razmišljanja vezana uz primjenu minimalnih standarda u svom radu.

Ovo je priopćenje nastalo uz financijsku potporu Europske unije. Za sadržaj priopćenja je odgovorna Ženska soba i ni u kojem slučaju se priopćenje ne može uzeti kao stav Europske unije.