Vijesti

Mladi, građani i građanke za “Budućnost bez nasilja!” u Sisku

Povodom Međunarodnog dana obitelji, na prostoru ispred sisačke Gradske knjižnice i čitaonice – Ogranak Caprag, Centar za žene Adela organizirao je javnu akciju u sklopu projekta „Budućnost bez nasilja”.

Osim Centra, u akciji su sudjelovali partneri iz Ženske sobe iz Zagreba, Policijske uprave SMŽ i Tehničke škole Sisak, a koji je bio cilj ove akcije kazala je Lahorka Zec, voditeljica Tajnog skloništa i profesorica u Tehničkoj školi: „Cilj nam je prenijeti na djecu, na učenike, motiv, zapravo dodatno ih motivirati za život bez nasilja, za život u budućnost i nekako im pokazati da ovaj Međunarodni dan obitelji nije samo puko obilježavanje, nego im ukazati na važnost obitelji i zdravog obiteljskog života. Njihove napisane poruke svjetlo dana će ugledati u Tehničkoj školi Sisak, u Centru za žene Adela i u Ženskoj sobi, dakle kod svih partnera. Vidimo kako oni to rade, pišu, crtaju.”

Naglasila je i kako učenici Tehničke škole Sisak sudjeluju u raznim projektima u strukovnim sadržajima, međutim s njima se radi i na drugim poljima i svi su prošli edukaciju za volontere/ke, tako da su vrlo aktivni.

Javna akcija je održana u okviru projekta “Budućnost bez nasilja!” financijski podržanim od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nositelj projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava, a partnerske organizacije su Centar za žene Adela i Tehnička škola Sisak.

adela-stop-c