Vijesti

Najava održavanja 13. sastanak Mreže suradnje vladinih institucija i nevladinih organizacija protiv seksualnog nasilja

Ženska soba organizira održavanje 13. sastanka Mreže suradnje vladinih institucija i nevladinih organizacija protiv seksualnog nasilja 17. i 18. siječnja 2017. godine u hotelu International, Zagreb.

Mreža suradnje vladinih institucija i nevladinih organizacija protiv seksualnog nasilja kontinuirano postoji od 1998. godine. Na sastancima, čija je osnovna svrha dodatno stručno usavršavanje predstavnika i predstavnica nadležnih tijela, institucija i organizacija civilnog društva, iz godine u godinu se sustavno ukazuje potreba za postojanjem i jačanjem međusobne povezanosti svih ključnih aktera koji rade na problematici seksualnog nasilja. Cilj ovih sastanaka je objedinjavanje nastojanja u pravcu prevencije i suzbijanja seksualnog nasilja, kao i razvoja efikasnijeg tretmana/podrške žrtvama seksualnog nasilja.

Ovogodišnja tema sastanka bit će Seksualno nasilje i žene s invaliditetom. Cilj nam je otvoriti diskusiju o specifičnim problemima i poteškoćama žena s invaliditetom vezano uz iskustva različitih oblika nasilja, s naglaskom na seksualno. Sastanak Mreže bit će usmjeren na razmjenu vlastitih iskustava i primjera iz prakse u svrhu razvoja zajedničkih preporuka za unaprjeđenje pristupa pravdi i zaštiti prava žena s invaliditetom, koje su žrtve nasilja.

Sastanak se održava u okviru projekta „Nasilje nad ženama s invaliditetom“ financijski podržanim od Grada Zagreb – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.