Vijesti

Najava održavanja okruglog stola „Seksualno nasilje kao sastavni dio nasilja u obitelji – izazovi i suradnja“

Centar za socijalnu skrb Požega – Podružnica Obiteljski centar u suradnji sa Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava organizira online okrugli stol naziva „Seksualno nasilje kao sastavni dio nasilja u obitelji – izazovi i suradnja“. Događanje će se održati 27. studenoga 2020. godine s početkom u 10:00 sati i održat će se putem ZOOM platforme.

Okrugli stol se organizira povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama s ciljem podizanja znanja i svijesti stručne i šire javnosti o problematici seksualnog nasilja kao sastavnog dijela nasilja u obitelji, kao i nužnosti međusektorske suradnje.

Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnice i predstavnici relevantnih državnih institucija, organizacija civilnoga društva te šira, zainteresirana javnost s područja Požeško-slavonske županije.

Izlagači i izlagačice na događanju će biti:
• Mirjana Jugović, soc. radnica, Centar za socijalnu skrb Požega – Podružnica Obiteljski centar
• Josipa Tukara Komljenović, mag. soc., Ženska soba – Centar za seksualna prava
• Mirjana Bilopavlović, članica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koordinatorica Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“
• Josip Komljenović, policijski inspektor, PU Požeško-slavonska, Odjel maloljetničke delinkvencij

Okrugli stol se organizira u okviru projekta „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Požega i Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Maksimir uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.