Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Najava održavanja “Specijalizirane edukacije stručnih osoba koje rade sa žrtvama seksualnog nasilja”

Dana 20. i 21. svibnja 2016. godine Ženska soba – Centar za seksualna prava započinje s provedbom “Specijalizirane edukacije stručnih osoba koje rade sa žrtvama seksualnog nasilja” kada će se održati prva dva u nizu modula.

Edukacija će se odvijati kroz 4 modula (2016./2017.), svaki modul u trajanju od jednog radnog dana. Ukupan broj predviđenih sati je 32 dok će trenerski tim okupljati 8 stručnjaka/inja s dugogodišnjim iskustvom na ovom područje. Sudionici/e edukacije biti će iz svih nadležnih institucija s područja Grada Zagreba, ali i Slavonskog Broda.

Teme prvog modula su seksualno nasilje (definicija, oblici, rasprostranjenost, posljedice), a teme drugog modula su zakonska perspektiva seksualnog nasilja. Predavačice i trenerice će biti dr. sc. Maja Mamula, psihologinja, koordinatorica Ženske sobe, Anamaria Drožđan-Kranjčec, voditeljica pravnog tima u Ženskoj sobi, Branka Žigante Živković, sutkinja, Visoki prekršajni sud u Zagrebu i Lana Peto Kujundžić, sutkinja, Županijski sud u Zagrebu.

Navedena aktivnost sastavni je dio projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” uključuje Žensku sobu – Centar za seksualna prava, suradničku organizaciju Udrugu Brod – grupu za ženska ljudska prava te partnersku organizaciju Grad Slavonski Brod. Ovaj projekt financira Europska unija i sufinancira Ured VRH za udruge.