Vijesti

Najava održavanja stručne edukacije u Ogulinu

Dvodnevna edukaciju „Suzbijanje nasilja u obitelji i seksualnog nasilja“ organizira Ženska soba – Centar za seksualna prava, u partnerstvu s Gimnazijom Bernardina Frankopan (Ogulin), a koja će se održati 17. i 18. veljače 2017. (petak i subota) u hotelu Frankopan u Ogulinu.

Cilj edukacije je aktivno uključiti i educirati profesore i profesorice, stručne suradnike i suradnice osnovnih i srednjih škola s područja Karlovačke županije, s naglaskom na Grad Ogulin o prevenciji i suzbijanju nasilja u obitelji i seksualnog nasilja nad i među mladima te u konačnici povećati znanje djece i mladih o ovoj problematici te ih potaknuti na aktivno uključivanje u prevenciju.

Teme treninga će obuhvaćati nasilje u obitelji i seksualno nasilje, njihove dominantne oblike, rasprostranjenost, posljedice, zakonodavni okvir, ulogu Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji i Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, obaveze svih nadležnih tijela i institucija, kao i mjesta za pomoć i podršku žrtvama nasilja u obitelji i seksualnog nasilja.

Na edukaciji će sudjelovati prijavljeni profesori i profesorice te stručni suradnici odgojno-obrazovnih ustanova Karlovačke županije koji će po završetku edukaciji održati dvije radionice za učenike i učenice te predavanje za roditelje na temu prevencije nasilja u obitelji i seksualnog nasilja.

Stručna edukacija sastavni je dio projekt „Suradnjom do promjena“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava i Gimnazija Bernardina Frankopana, Ogulin uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.