Vijesti

Najava održavanja stručne edukacije “Prevencija seksualnog nasilja”za profesore/ice i stručne suradnike/ce

Ženska soba – Centar za seksualna prava će dana 07. i 08. ožujka 2018. godine održati dvodnevnu edukaciju „Prevencija seksualnog nasilja“ u Karlovcu, JAVNA USTANOVA AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, koja je namijenjena profesorima/icama i stručnim suradnicima/ama Karlovačke županije.

Cilj edukacije je educirati i aktivno uključiti profesore i profesorice, stručne suradnike i suradnice osnovnih i srednjih škola s područja Karlovačke županije, u prevenciju i suzbijanje seksualnog nasilja nad i među mladima te u konačnici povećati znanje djece i mladih o ovoj problematici te ih potaknuti na aktivno uključivanje u prevenciju.

Teme treninga će obuhvaćati seksualno nasilje, oblike, rasprostranjenost, posljedice, zakonodavni okvir, mjesta za pomoć i podršku žrtvama seksualnog nasilja, te modele rada s mladima.

Edukaciju će voditi trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja Dr.sc. Lana Peto Kujundžić, predsjednica odjela za mladež, Županijskog suda u Zagrebu te članice Ženske sobe Antonija Hojt Ilić, prof. soc. Pedagogije, Anamaria Drožđan Kranjčec, dipl.iur. i Senka Sekulić Rebić, psihologinja.

Edukacija se provodi u sklopu projekta Ženske sobe „Zajednički za sigurno odrastanje“, koji se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Karlovac i Centrom za odgoj djece i mladeži Grada Karlovca.  Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade.