Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Najava održavanja tematske sjednice u Karlovcu

Ženska soba – Centar za seksualna prava i Ženska grupa Karlovac „Korak“ pozivaju na održavanje tematske sjednice o problematici seksualnog nasilja i važnosti Direktive 2012/29 EU o uspostavi minimalnih standarda za prava, potporu i zaštitu žrtava kaznenih djela.

Tematska sjednica će se održati 20. listopada 2017. godine s početkom u 12:00 sati u prostoru Knjižnice za mlade (Karlova). Uvodničarke i govornice će biti dr. sc. Maja Mamula, psihologinja, koordinatorica Ženske sobe, Anamaria Drožđan Kranjčec, pravnica, voditeljica pravnog tima Ženske sobe te Mirjana Duduković, predsjednica organizacije Ženska grupa Karlovac „Korak“.

S obzirom na činjenicu da je seksualno nasilje često neprepoznat i marginaliziran društveni problem, koji iza sebe ostavlja brojne posljedice kako za same žrtve, tako i za njihove obitelji, kao i širu zajednicu, važno je sustavno i multidisciplinarno raditi na osvještavanju o problemu, prevenciji i pružanju pravodobne i efikasne direktne pomoći i podrške žrtvama nasilja.

Iz tog razloga je Ženska soba s partnerima Gradom Slavonskim Brodom i Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava pokrenula projekt “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja”, koji je financiran od strane Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.