Vijesti, Zajedno možemo više

Najava okruglog stola u Slavonskom Brodu

U srijedu 27.05.2015. godine od 11.00 do 13.00 sati u prostorijama Hotela Art (Nikole Zrinskog 44, Slavonski Brod) održat će se okrugli stol pod nazivom „Zajedno možemo više“. Ovaj stručni skup posvećen je problemu nasilja u obitelji i nasilja nad ženama koji možemo spriječiti samo zajedničkim i koordiniranim djelovanjem cijele zajednice.

Nakon uvodnih predavanja sudionike i sudionice će se potaknuti na dijalog o konceptu i važnosti obiteljske kohezivnosti, zakonskoj regulativi, ulozi institucija i međusektorskoj suradnji u sprječavanju obiteljskog nasilja.

Okrugli stol se organizira u okviru projekta „Zajedno možemo više!“ koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.
Organizator okruglog stola je Hrvatska udruga socijalnih radnika.

Ovim projektom koji je započeo u siječnju 2015. godine želi se povećati učinkovitost i osnažiti organizacije civilnog društva u pružanju specifičnih socijalnih usluga žrtvama nasilja u obitelji s naglaskom na seksualno nasilje. Kroz specijaliziranu edukaciju, umrežavanje i razvoj volonterskih programa, te poticanje suradnje organizacija civilnog društva, javnih službi i lokalnih vlasti u planiranju i pružanju socijalnih usluga projektom se želi doprinijeti povećanju kapaciteta za snažniji i uspješniji odgovor pomagača, ali i cijele zajednice na fenomen obiteljskog nasilja.