Vijesti

Najava poludnevne radionice prevencije rodno uvjetovanog nasilja u Splitu

U Info zoni u Splitu će se 30. travnja od 15.00 sati održati poludnevna radionica prevencije rodno uvjetovanog nasilja koja je namijenjena ženama i djevojkama.

Radionicu će voditi članice Ženske sobe – Centra za seksualna prava, Paula Zore, prof. povijesti i komparativne književnosti te Laura Marković, psihologinja savjetodavka u Centru za žrtve seksualnog nasilja. Radionica je organizirana u suradnji s Ligom za prevenciju ovisnosti i Info Zonom, Split.

Radionica je usmjerena na senzibiliziranje i educiranje javnosti za pitanje rodno uvjetovanog nasilja, s naglaskom na seksualno nasilje. Sudionice će se educirati o oblicima, rasprostranjenosti i posljedicama seksualnog nasilja. Preispitivat će mitove i predrasude koji doprinose nasilju nad ženama, te kakve posljedice to ima na položaj žene na osobnom i društvenom planu. Sudionice će se upoznati i sa zakonskim i proceduralnim okvirom, te s Protokolom o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, a razgovarat će i o situaciji u Hrvatskoj, pozitivnim promjenama i perspektivi, te će se sudionice uputiti na relevantne izvore informacija o rodno uvjetovanom nasilju.

Poludnevne radionice su sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske „Moj glas protiv nasilja“/“My Voice against Violence“ koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji s dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.