Vijesti

Najava predavanja za profesore/ice i stručne suradnike/ce te roditelje partnerskih škola u sklopu projekta „ Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“

Ženska soba – Centar za seksualna prava održat će predavanja za profesore/ice i stručne suradnike/ce te roditelje partnerskih škola, OŠ dr. Vinka Žganca i OŠ Matka Laginje u sklopu projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na internetu“.

U svakoj partnerskoj školi biti će održano po dva predavanja u trajanju od 60 minuta.

U OŠ dr. Vinka Žganca 24. travnja 2018. godine održat će se predavanje za roditelje učenika/ca škole i 3. svibnja 2018. godine predavanje za profesore/ice i stručne suradnike/ce.

U OŠ Matka Laginje 26. travnja 2018. godine održat će se predavanje za profesore/ice i stručne suradnike/ce i 2.svibnja 2018. godine predavanje za roditelje učenika/ca škole.

Predavanja će održati članice Ženske sobe, stručnjakinje sa dugogodišnjim iskustvom na problematici seksualnog nasilja u suradnji sa predstavnikom/com Ministarstva unutarnjih poslova, policajcem u zajednici.

Cilj i tema predavanja biti će upoznavanje s problematikom seksualnog nasilja na internetu, rasprostranjenost, rizični faktori, zakonodavstvo, preventivne mjere, kome se obratiti za pomoć i podršku, prepoznavanje i uočavanje od samih stručnih osoba u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Predavanja su sastavni dio projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca, Zagreb i Osnovnom školom Matka Laginje, Zagreb. Projekt financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.