Vijesti

Najava regionalnog simpozija “Transpozij II”

Trans Aid – Udruga za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba i Ženska soba – Centar za seksualna prava organiziraju drugi po redu simpozij naziva “Transpozij II” koji će se održati od 25. do 28. rujna, 2014. godine u Zagrebu.

“Transpozij II” je nastavak međunarodnog simpozija održanog u ožujku 2014. godine, a koji je predstavio priliku za upoznavanje i ostvarivanje suradnje među regionalnim i europskim aktivistima i aktivistkinjama te organizacijama koje promiču prava trans, inter i rodno varijantnih osoba.

Cilj “Transpozija II” je dodatno povezati sve relevantne aktere unutar regije bivše Jugoslavije te proizvesti podlogu za daljnje osnaživanje i rad. “Transpozija II” će nastojati uključiti regionalnu trans, inter i rodno varijantnu zajednicu što je više moguće.

Simpozij se organizira u sklopu projekta “Rodna ravnopravnost za sve – Ostvarimo trans prava! ” kojeg provode Ženska soba u suradnji s organizacijom Trans Aid, a koji je financiran od strane Europske unije u sklopu programa Europski instrument za demokraciju i ljudska prava.