Zajedno možemo više

O projektu “Zajedno možemo više!”

Projekt “Zajedno možemo više!” provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika (Zagreb) i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (Zagreb).

Cilj projekta je unaprijediti učinkovitost i sposobnost organizacija civilnog društva u pružanju specifičnih socijalnih usluga žrtvama nasilja u obitelji s naglaskom na seksualno nasilje.

Zadani cilj će se postići kroz aktivnosti usmjerene na poticanje suradnje organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti u planiranju i pružanju socijalnih usluga, jačanju kapaciteta i sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje specifičnih socijalnih usluga kroz specijaliziranu edukaciju, umrežavanje i razvoj volonterskih programa te unaprjeđenje i razvoj socijalnih usluga za žene žrtve nasilja u obitelji s naglaskom na seksualno nasilje.

Projekt se provodi na području Sisačko – moslavačke županije, Brodsko – posavske županije te Grada Zagreba, a odnosi se na područje jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva za razvoj i planiranje socijalnih usluga žrtvama nasilja u obitelji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (www.strukturnifondovi.hr).
Ukupna vrijednost projekta je 664.419,35 HRK, a razdoblje provedbe je od 29.12.2014. do 28.02.2016.

Kontakt osoba:
dr. sc. Maja Mamula, voditeljica projekta
koordinatorica Ženske sobe – Centra za seksualna prava
tel: 01 61 19 174
fax: 01 61 19 175
e-mail: zenska.soba@zenskasoba.hr

 

European_Union    Strukturni_i_investicijski_fondovi1

Ulaganje u budućnost                          Strukturni i investicijski fondovi
Europska unija                                      www.strukturni fondovi.hr

ESF_logo                                  ured za udruge u boji                         

Europski socijalni fond
www.europski-fondovi.eu

 

logo_u_boji_manji_hr