Vijesti

Obilježavanje 10 godina rada Savjetovališta za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja Grada Zagreba i Doma „Duga-Zagreb“

Dana 23. studenoga 2015. u hotelu Palace članica Ženske sobe, psihologinja Laura Marković prisustvovala je obilježavanju 10 godina rada Savjetovališta za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja Grada Zagreba i Doma „Duga-Zagreb“. Jubilarnu obljetnicu otvorila je pozdravnim govorom ravnateljica Doma „Duga-Zagreb“, mr. Željka Barić. Profesorica socijalne pedagogije i psihoterapeutkinja iz Savjetovališta, gđa. Tina Peraica održala je predavanje o profilu žrtava obiteljskog nasilja koje su bile u Duginom tretmanu, utemeljeno na podacima od 7000 osoba koje su koristile usluge Savjetovališta u 10 godina rada.

Završni dio obilježavanja obljetnice bio je predstavljanje knjige „Sandročka zlostavljana“ gđe. Sandre Petrž, žene koja je izašla iz kruga obiteljskog nasilja te napisala knjigu o tome. Za kraj su se uzvanicima/ama obratili gđa. Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gđa. Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, te gdin. Davor Bernardić, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba. Završne misli obljetnice odnosile su se na dugotrajan put izlaska iz nasilja žrtava obiteljskog nasilja, ulogu stručne podrške u tom procesu, te na nužnost kontinuiranog koordiniranog međuresornog djelovanja za postizanje rezultata u suzbijanju obiteljskog nasilja.