Vijesti

Održan ciklus radionica u Požegi

U organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ održan je ciklus radionica u trajanju od jednog dana usmjerena na razvoj specifičnih vještina traženih na tržištu rada dana 29. listopada 2021. godine u Požegi. Radionicu su vodile članice Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“, Mirjana Bilopavlović i Koštana Stipić. Ciklus radionica bio je namijenjen ženama koje su preživjele nasilje u obitelji.

Na samom uvodnom dijelu koordinatorica Mira Bilopavlović predstavila je Centar za podršku i razvoj civilnog društv Delfin, a u nastavku je gospođa Jadranka Krmpotić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta “OBRIS”, predstavila rad učilišta i objasnila opis posla gerontodomaćice. Voditeljica i izvoditeljica projekta, Koštana Sipić, predstavila je cijeli projekt kao i ciklus radionica.

Na edukaciji su sudjelovale polaznice koje su imale prilike povećati vlastito znanje na području pisanja životopisa i zamolbe za posao te poboljšati vještine u predstavljanju poslodavcima prilikom razgovora za posao. Radionice su bile usmjerene i na podizanje motivacije za pronalazak posla, tehnike nošenja sa stresom te prezentacijske vještine. Po završetku ciklusa radionica, od ukupnog broja polaznica odabrana je motivirana i zainteresirana skupina onih koje će nastaviti pohađati program stručnog osposobljavanja za zanimanje gerontodomaćice.

Ciklus radionica održan je u sklopu programa „Edukacija, osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućnost!“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Požega. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.