Vijesti

Održan dvodnevni trening za volonterke i volontere „Budućnost bez nasilja!“

Ženska soba organizirala je i održala dvodnevni trening za volontere i volonterke pod nazivom „Budućnost bez nasilja!“. Trening se održao u prostorijama Ženske sobe 02. i 03. veljače 2016. godine. Na treningu je sudjelovalo 12 volontera i volonterki.

Trening su vodile Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti), Josipa Tukara (sociologinja) i Matea Popov (mag. psych.), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.

Teme treninga obuhvaćale su rodna ravnopravnost/feminizam, rodno uvjetovano nasilje, oblici i rasprostranjenost seksualnog nasilja, posljedice seksualnog nasilja, uloga organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama, oblici pomoći i zaštite, Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja te metodologija rada s mladima.

Sudionici i sudionice treninga stekli/e su potrebna znanja i vještine kako provesti edukativno-informativne radionice u svojim lokalnim sredinama.

Trening je sastavni dio projekta “Budućnost bez nasilja!” kojeg financijski podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Tehničkom školom Sisak i Centrom za žene Adela, Sisak.

06

02

03