Vijesti, Zajedno možemo više

Održan follow up trening za volonterke projekta “Zajedno možemo više!”

Dana 12. prosinca u prostoru Ženske sobe, održan je follow up trening za volonterke na projektu “Zajedno možemo više!”. Trening je otvorila Antonija Hojt Ilic, voditeljica edukacijskih programa u Ženskoj sobi, nakon čega je predstavila projekt i donatora.

Svaka od volonterki ispričala je svoje iskustvo s provedenim radionicama i volonterskim angažmanom u organizacijama civilnog društva. Osvrnule su se na to gdje su provele svoje radionice, što su radile s učenicama/cima te koje su povratne informacije dobile od učenika/ca i profesora/ica. Također, osvrnule su se na to koliko su zadovoljne cjelokupnim volonterskim angažmanom u izabranim organizacijama civilnog društva, s time da je većina volonterki izrazila želju za daljnjim volontiranjem ili su već i nastavile volontirati u nekoj od organizacija civilnog društva. Volonterke su istakle što im je u ovom iskustvu bilo najbolje, ali i na koje su probleme naišle.

U drugom dijelu follow up treninga, svaka je volonterka pružila povratnu informaciju i o cjelokupnom volonterskom programu, za koji su istakle da je bio vrlo koristan, zanimljiv te kvalitetno osmišljen i organiziran. Preporučile su da se nadalje provodi i više od dvije radionice po volonterki, što su neke od njih učinile već i sad, te su istakle kako im je takav angažman pomogao u osobnom radu u okviru struke, ali i kao motivacija za daljnji trud.

Projekt “Zajedno možemo više!” provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika (Zagreb) i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (Zagreb). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (www.strukturnifondovi.hr).

IMG_1032