Vijesti

Održan okrugli stol u okviru projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“

Okrugli stol u okviru projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“ održan je dana 26. lipnja 2018. godine u Ozaljskoj 16, Zagreb (Šesnaestica, II. kat) u organizaciji Ženske sobe- Centra za seksualna prava.

Na okruglom stolu govorile su Mia Gonan ispred Zagreb Pridea, Dubravka Guszak Novosel, socijalna pedagoginja OŠ dr. Vinka Žganca, Senka Sekulić Rebić, dipl. psih. voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja te Kristina Mihaljević ispred Ženske sobe.

Opći cilj projekta je suzbijanje govora mržnje i seksualnog nasilja na Internetu i društvenim mrežama, a kao najvažnije rezultate provedbe projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“ istaknuta je provedba istraživanja i nastale Preporuke te online kampanja.

Okrugli stol je završna aktivnost i sastavni dio projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“  kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr.  Vinka Žganca, Zagreb i Osnovnom školom Matka Laginje, Zagreb. Projekt financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.