Vijesti

Održan poludnevni trening za učenike i učenice #sherajmoodgovorno

Dana 27. ožujka 2017. godine  u prostoru Ženske sobe održan je poludnevni trening za učenike i učenice u okviru projekta „#sherajmoodgovorno” koji za cilj ima suzbijanje seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežema. Na trening je ukupno sudjelovalo 15 učenika i učenica iz partnerskih škola iz I. gimnazija u Zagrebu, Ekonomsko – turistička škole u Daruvaru i Srednja škola Novska. Na treningu su sudjelovale i tri njihove profesorice, pedagoginje, odnosno mentorice.

Trening je bio kombinacija radionica i predavanja, a tokom treninga učenici i učenice educirani/e su o seksualnom nasilju, seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju na društvenim mrežama. Krajnji cilj poludnevnog treninga bio je osmišljavanje kampanje od strane učenika/ca koja će s provedbom krenuti u lipnju 2017. godine. Trening su vodile Josipa Tukara Komoljenović (sociologinja) i Kristina Mihaljević (socijalna pedagoginja).

IMG_3069

Po završetku treninga učenici/e će, u svojim školama, zajedno sa svojim mentoricama raditi na razvijanju kampanje i svih aktivnosti u okviru iste.

Trening je sastavni dio projekta #sherajmoodgovorno kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Ekonomskom i turističkom školom Daruvar, Srednjom školom Novska i 1. gimnazijom Zagreb.

 

IMG_3080

IMG_3079