Vijesti

Održan posljednji partnerski sastanak na projektu „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“

Dana 14.02.2017. u prostoru Ženske sobe je održan posljednji sastanak partnerskih organizacija u okviru projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“.

Sudionice sastanka su razgovarale o provedenim projektnim aktivnostima, postignutim rezultatima te poteškoćama. Osvrnule su se na uspješno održanu trodnevnu konferenciju u Opatiji, tiskanu publikaciju „Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u suzbijanju nasilja nad ženama u Hrvatskoj“ te velik broj volontera i volonterki koje su volontirale u različitim organizacijama civilnog društva. Velika vidljivost projekta je ostvarena kroz zanimljivu i poučnu javnu kampanju „Pričajmo jezikom ravnopravnosti“ u okviru koje je sakupljeno više od 200 inačica ženskih riječi za muške riječi, a koje ne postoje u našim rječnicima. U posljednjem dijelu sastanka je projekt i pismeno evaluiran.

Sastanak partnerskih organizacije dio je projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ koji financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, financijski mehanizam europskog gospodarskog prostora (EGP) i financijski mehanizam Kraljevine Norveške. Projekt provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) s partnerskim organizacijama Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Reykjavík, Island).